HOME TLAXCALA
la xarxa de traductors per la diversitat lingüística
MANIFEST DE TLAXCALA  QUI SOM?  ELS AMICS DE TLAXCALA   BUSCAR 

AL SUD DE LA FRONTERA  (América Llatina i el Caribe)
IMPERI  (Assumptes globals)
TERRA DE CANAÀ  (Palestina, Israel)
UMMA  (Món àrab, Islam)
AL VENTRE DE LA BALENA  (Activisme a les metròpolis imperialistes)
PAU I GUERRA  (EUA, UE, OTAN)
MARE ÀFRICA  (Continent africà, Oceà índic)

ZONA DE TIFONS  (Àsia, Pacífic)
AMB K DE KALVELLIDO (Diari d'un penkaire)
RENTAMENINGES  (Cultura, comunicació)
ELS INCLASSIFICABLES 
CRÒNIQUES TLAXCALTEQUES 
LES FITXES DE TLAXCALA  (Glossaris, lèxics, mapes)
BIBLIOTECA DE AUTORS 
GALERIA 
EL ARXIUS DE TLAXCALA 

04/08/2020
Español Français English Deutsch Português Italiano Català
عربي Svenska فارسی Ελληνικά русски TAMAZIGHT OTHER LANGUAGES
 
Israel ha violat les lleis de guerra i les Convencions de Ginebra assassinant a civils. Els dos soldats són presoners de guerra subjectes a la Tercera Convenció de Ginebra.

Israel ha violat un cop més les lleis de guerra


AUTOR:  Muhamad Mugraby

Traduït per  Àlex Tarradellas


Avui, el Líban està en un estat de guerra amb Israel. L’exèrcit israelià ha comès una amplia gamma d’actes d’agressió contra civils libanesos i infraestructura civil, tals com l’assassinat de dotzenes de libanesos, incloent a famílies senceres, sense estar pròximes a cap legítim blanc militar (per tant, cap possibilitat de ser qualificats com danys col·laterals), i una evident violació de les lleis de guerra i particularment de les Convencions de Ginebra del 12 d'agost de 1949, i les Regles de la Haia de 1907, almenys de les maneres següents:

1. L’article 3 de la Convenció de Ginebra per a la Protecció de Civils proscriu la violència contra les persones i vides de tots aquells que no participen activament a operacions militars. Prohibeix matar, mutilar, torturar o qualsevol tracte cruel cap a ells.

2. L’article 49 de la mateixa convenció requereix el processament i judici del tribunal militar que cometi o ordeni cometre tals crims.

3. L’assumpte dels presoners de guerra israelians presos per Hizbullah a conseqüència d’una batalla militar en la que ells estaven d’uniforme, armats i en una missió militar en un vehicle blindat, està regulat per la Tercera Convenció de Ginebra sobre Presoners de Guerra. L’article 21 d’aquesta convenció autoritza el seu internament subjecte a certes condicions. Els seus drets com a presoners de guerra estan proveïts a la citada convenció. El Govern israelià pot buscar d’assegurar aquests drets a través dels mitjans pacífics autoritzats per la mateixa.

4. L’organització militar de Hizbullah, respecte a la guerra amb Israel, és un moviment de resistència organitzat i reconegut sota les Regles de La Haia de 1907, que van ser ratificades pel Líban el 12 de juny de 1962.

L'article 1 de les Regles, requereix les condicions següents pels membres d’una organització de resistència:

a. Seguir les ordres d’un comandament responsable dels seus subordinats.

b. Portar o dur un senyal distintiu que es reconegui a una distància, però sense necessitat de dur un uniforme.

c. Dur armes de manera oberta quan els ocupi una operació, però sense desistir de l’element sorpresa.

d. Dirigir les operacions d’acord amb les lleis i costums de guerra.

El govern israelià es comporta com els pares d’un detingut en una comissaria de policia. En lloc de contractar a advocats per a assegurar els seus drets, intenta destruir tota la ciutat on es troba el detingut.

Per aquestes raons, i com allí més de cinquanta civils libanesos que no tenien cap relació amb el conflicte militar han estat assassinats per l’exèrcit israelià, incloent a un gran nombre de nens, ens estem enfrontant amb actes horribles d’assassinats premeditats que han de ser exposats, investigats, i portats a judici, potser sota els estatuts del Tribunal Penal Internacional.

Emplaço al Govern libanès a prendre mesures concretes en l’exercici dels drets legals nacionals que podrien dur internacionalment i potser a la restauració internacional del govern de llei fins i tot a ajudar que el govern israelià i els seus aliats restaurin el seny. Crido a la comunitat internacional perquè intervingui aviat a favor d’una plena restauració del govern de la llei sobre les bases regionals i internacionals, començant per la prevenció de més assassinats per part de l’exèrcit israelià.


Font: CDRL (Center for Democracy and the Rule of Law in Lebanon )

Per a més informació: E-mail info@cdrl.org i visitant http://www.cdrl.org/ .

Àlex Tarradellas és membre del col·lectiu Tlaxcala, la xarxa de traductors per a la diversitat lingüística. Aquesta traducció és copyleft i es pot reproduir lliurement a condició de respectar la seva integritat i d’esmentar a l’autor, el traductor i la font.

 


TERRA DE CANAÀ : 18/07/2006

 
 IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA 

 ENVIAR AQUESTA PÀGINA ENVIAR AQUESTA PÀGINA

 
TORNARTORNAR 

 tlaxcala@tlaxcala.es

HORA DE PARÍS  3:56