HOME TLAXCALA
la xarxa de traductors per la diversitat lingüística
MANIFEST DE TLAXCALA  QUI SOM?  ELS AMICS DE TLAXCALA   BUSCAR 

AL SUD DE LA FRONTERA  (América Llatina i el Caribe)
IMPERI  (Assumptes globals)
TERRA DE CANAÀ  (Palestina, Israel)
UMMA  (Món àrab, Islam)
AL VENTRE DE LA BALENA  (Activisme a les metròpolis imperialistes)
PAU I GUERRA  (EUA, UE, OTAN)
MARE ÀFRICA  (Continent africà, Oceà índic)

ZONA DE TIFONS  (Àsia, Pacífic)
AMB K DE KALVELLIDO (Diari d'un penkaire)
RENTAMENINGES  (Cultura, comunicació)
ELS INCLASSIFICABLES 
CRÒNIQUES TLAXCALTEQUES 
LES FITXES DE TLAXCALA  (Glossaris, lèxics, mapes)
BIBLIOTECA DE AUTORS 
GALERIA 
EL ARXIUS DE TLAXCALA 

06/08/2020
Español Français English Deutsch Português Italiano Català
عربي Svenska فارسی Ελληνικά русски TAMAZIGHT OTHER LANGUAGES
 

La situació humanitària a Gaza continua deteriorant-se sis mesos després del replegament israelià


AUTOR:  Asociation of International Development Agencies (AIDA)

Traduït per  Àlex Tarradellas


Traduït del castellà per Tlaxcala (www.tlaxcala.es), xarxa de traductors per a la diversitat lingüística, per Àlex Tarradellas. Aquesta traducció és Copyleft.

 

Jerusalem, 4 de Maig del 2006 – Un grup de 36 agències internacionals d’ajuda als territoris palestins ha donat avui una conferència de premsa per advertir de la deteriorada situació humanitària a Gaza sis mesos després del replegament israelià.

Aquestes organitzacions van afirmar que l’administració, direcció i les responsabilitats de coordinació de les institucions del sector públic no poden ser reemplaçades per organitzacions no-governamentals (ONGs) i agències de les Nacions Unides. Els participants també van enviar recomanacions a la comunitat de donants per a continuar proporcionant l'ajuda humanitària bàsica al poble palestí.


A més a més, el grup va recomanar que Israel i l'Autoritat Palestina donin validesa a l'Acord sobre Accés i Moviment signat al novembre del 2005 per a facilitar el moviment de persones i mercaderies a través dels principals passos fronterers. Van instar a ambdues parts a respectar la llei humanitària internacional i assegurar la protecció de civils en els territoris palestins ocupats.


Jan Coffey, Directora de programes de Save the Children del Regne Unit, va dir: "La situació a Gaza és molt freda i ombrívola amb un 78% de la població vivint per sota del llindar de la pobresa amb menys de 2,1 dòlars per persona i dia, i amb el 10% dels nens per sota de l'edat de cinc anys patint desnutrició crònica."


Ella va citar informes del Banc Mundial i de les agències de l'ONU que identifiquen les restriccions israelianes sobre el moviment de persones i mercaderies, la retenció monetària corresponent a impostos, i el tall de les ajudes al sector públic com les raons per les que la situació està decaient tan ràpidament sobretot després del replegament israelià i que pot fins i tot deteriorar-se encara més si les activitats humanitàries i de desenvolupament actuals i futures són posades en perill.


David Shearer, Cap de l'Oficina de les Nacions Unides per a Assumptes Humanitaris (OCHA) va assenyalar que la situació humanitària a la Franja de Gaza s'ha deteriorat i és probable que empitjori substancialment si els sous de la AP no són pagats.


Va dir: "Totes les agències internacionals d'ajuda reunides no podran reemplaçar els serveis que l'Autoritat Palestina proporciona a la població a la Franja de Gaza."


Ambdós portaveus van emfatitzar que les necessitats d'ajuda humanitària es reduirien enormement si l'activitat econòmica es revitalitzés mitjançant l'aixecament de les restriccions sobre el moviment de persones i mercaderies.

 

 

Publicat en castellà a www.rebelion.org i en anglès a www.aida-jer.org/press/press5.html

 

http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/256894/index.php

http://andorra.indymedia.org/news/2006/05/3590.php


TERRA DE CANAÀ : 12/05/2006

 
 IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA 

 ENVIAR AQUESTA PÀGINA ENVIAR AQUESTA PÀGINA

 
TORNARTORNAR 

 tlaxcala@tlaxcala.es

HORA DE PARÍS  9:15