HOME TLAXCALA
la xarxa de traductors per la diversitat lingüística
MANIFEST DE TLAXCALA  QUI SOM?  ELS AMICS DE TLAXCALA   BUSCAR 

AL SUD DE LA FRONTERA  (América Llatina i el Caribe)
IMPERI  (Assumptes globals)
TERRA DE CANAÀ  (Palestina, Israel)
UMMA  (Món àrab, Islam)
AL VENTRE DE LA BALENA  (Activisme a les metròpolis imperialistes)
PAU I GUERRA  (EUA, UE, OTAN)
MARE ÀFRICA  (Continent africà, Oceà índic)

ZONA DE TIFONS  (Àsia, Pacífic)
AMB K DE KALVELLIDO (Diari d'un penkaire)
RENTAMENINGES  (Cultura, comunicació)
ELS INCLASSIFICABLES 
CRÒNIQUES TLAXCALTEQUES 
LES FITXES DE TLAXCALA  (Glossaris, lèxics, mapes)
BIBLIOTECA DE AUTORS 
GALERIA 
EL ARXIUS DE TLAXCALA 

06/08/2020
Español Français English Deutsch Português Italiano Català
عربي Svenska فارسی Ελληνικά русски TAMAZIGHT OTHER LANGUAGES
 
No tots els jueus francesos es pleguen als dictats del sionisme

Bombardeig de Palestina i el Líban: ¡Sancions contra Israel!


AUTOR:  UJFP (Unió Jueva Francesa per la Pau)

Traduït per  Traduït per Àlex Tarradellas


UJFP

www.ujfp.org

Traduït al català per a Tlaxcala per Àlex Tarradellas

Les intervencions massives i assassines de l’exèrcit israelià contra els pobles palestí i libanès es basen en un mateix pretext: l'arrest d'un o dos soldats israelians i l'exigència d'alliberament de presos polítics a canvi de la d'aquests soldats. Per a Israel, Estat racista i ètnic, agredir a alguns soldats que executen la seva política justifica l'atropellament a tot un poble, libanès o palestí, la destrucció de les seves infraestructures, les seves cases, la seva població civil.

L’ofensiva israeliana ja ha provocat prop de 200 morts palestins i libanesos. La UJFP [1] reafirma la seva oposició a qualsevol acció armada contra civils, ja siguin palestins, libanesos o israelians. Si Hesbol·là ha bombardejat objectius civils israelians, amb les conseqüències conegudes (8 morts i 50 ferits), ha estat una resposta als bombardejos massius de l'exèrcit israelià contra objectius civils al Líban. L'atac israelià es va desencadenar arrel de la captura de dos soldats, la qual cosa era un acte de guerra i no un atac contra civils. Ha arribat a proporcions totalment desmesurades amb respecte a les accions de Hesbol·là.

A Israel li importa poc que el poble palestí lluiti pel seu dret a existir i a viure dignament, li importa poc que Hesbol·là només representi políticament a una part de la població libanesa. El que està en marxa és la lògica del "xoc de civilitzacions": Israel diu ser defensor dels valors del món occidental, del món suposadament civilitzat, a un Pròxim Orient de cultura presumptament endarrerida. I els Estats occidentals, inclòs el francès, declaren que Israel té dret a defensar-se... Mentre Israel segueixi sent un agent al servei dels Estats Units i els seus aliats, mentre es negui a ser un estat integrat en la realitat del Próxim Orient, concedeixi els mateixos drets a tots els habitants i mantingui relacions d'igual a igual i constructives amb els pobles que l'envolten, la guerra continuarà.

Amb les coses així, el reconeixement dels drets del poble palestí és una causa irrenunciable. Davant de la seva voluntat de destruir Palestina i impedir la solidaritat de la resta de pobles de la regió, Israel només retrocedirà si es veu obligada per la relació de forces, tal com va succeir a la Sudàfrica de l’apartheid.

Per aquests fets, reclamem sancions internacionals, una desinversió econòmica i un boicot als productes i serveis israelians fins a la fi de l’ocupació.

ATUREM LA BOGERIA ASSASSINA DE L’ESTAT D’ISRAEL!

SOLIDARITAT AMB ELS POBLES PALESTÍ I LIBANÈS!

[1] UJFP, Unió Jueva Francesa per la Pau.

Font original: http://www.ujfp.org/modules/news/article.php?storyid=167

Font en espanyol: http://www.rebelion.org/noticia.php?id=35040

Àlex Tarradellas és membre del col·lectiu Tlaxcala (www.tlaxcala.es), la xarxa de traductors per la diversitat lingüística. Aquesta traducció es pot reproduir lliurement a condició de respectar la seva integritat i esmentar a l’autor, al traductor i la font.


TERRA DE CANAÀ : 23/07/2006

 
 IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA 

 ENVIAR AQUESTA PÀGINA ENVIAR AQUESTA PÀGINA

 
TORNARTORNAR 

 tlaxcala@tlaxcala.es

HORA DE PARÍS  8:53