HOME TLAXCALA
la xarxa de traductors per la diversitat lingüística
MANIFEST DE TLAXCALA  QUI SOM?  ELS AMICS DE TLAXCALA   BUSCAR 

AL SUD DE LA FRONTERA  (América Llatina i el Caribe)
IMPERI  (Assumptes globals)
TERRA DE CANAÀ  (Palestina, Israel)
UMMA  (Món àrab, Islam)
AL VENTRE DE LA BALENA  (Activisme a les metròpolis imperialistes)
PAU I GUERRA  (EUA, UE, OTAN)
MARE ÀFRICA  (Continent africà, Oceà índic)

ZONA DE TIFONS  (Àsia, Pacífic)
AMB K DE KALVELLIDO (Diari d'un penkaire)
RENTAMENINGES  (Cultura, comunicació)
ELS INCLASSIFICABLES 
CRÒNIQUES TLAXCALTEQUES 
LES FITXES DE TLAXCALA  (Glossaris, lèxics, mapes)
BIBLIOTECA DE AUTORS 
GALERIA 
EL ARXIUS DE TLAXCALA 

03/08/2020
Español Français English Deutsch Português Italiano Català
عربي Svenska فارسی Ελληνικά русски TAMAZIGHT OTHER LANGUAGES
 

Miguel Ángel Moratinos, hipocresia diplomàtica espanyolaAUDEMARS PIGUET REPLICA https://www.isfahan.co.uk/ Cartier Replica Watches https://battersbys.co.uk/ Omega Replica https://www.copyomega.co.uk/ Omega Replica Watches https://www.crombec.co.uk/


AUTOR:  Miquel CARTRÓ


Durant aquests dies, Miguel Ángel Moratinos, ministre d’afers exteriors del govern de l’Estat, visita Cuba amb l’objectiu d’assolir l’alliberament dels presos polítics o de consciència cubans. Moratinos sembla un àngel mediador entre l’església cubana – portaveu de l’oposició interna al règim cubà – i Raúl Castro, i el podem veure compungit davant la vaga de fam del dissident Guillermo Fariñas. Miguel Ángel Moratinos es mostra, doncs, amb un rostre humanitari, sensible als drets humans, cívics, polítics i als valors democràtics. Una cara que, amb el currículum del ministre al davant, és la cara d’una moneda falsa, del govern espanyol.

Podríem estar d’acord amb l’objectiu de la visita a Cuba, però el moviment solidari amb el poble sahrauí coneixem el menyspreu que Miguel Ángel Moratinos i el govern de ZP ha tingut referent a la població sahrauí. El cap de la diplomàcia espanyola no ha fet mai cap gestió en defensa dels activistes dels drets humans sahrauís detinguts, torturats, empresonats o desapareguts per l’acció de les forces d’ocupació marroquines. Miguel Ángel Moratinos i el govern de ZP no condemnen el règim marroquí, responsable de les violacions constants dels drets humans al Sàhara Occidental. El govern de l’Estat té el Marroc com a país amic, a qui li ven armes, amb qui espolia els recursos naturals del Sàhara Occidental, amb qui comparteix interessos econòmics i estratègics de tot tipus. El govern de l’Estat va condecorar els màxims responsables militars del Marroc acusats de genocidi i recentment va organitzar una cimera europea de cooperació amb el Marroc.

Com podem creure les bones intencions de Moratinos a Cuba, si comparteix taula amb el Marroc? Quins valors democràtics o de drets humans Moratinos exigeix a Cuba? Posa d’exemple el règim Alauïta? Posa d’exemple els presos i desapareguts sahrauís? Posa d’exemple els presos sahrauís en vaga de fam?

La definició de la diplomàcia espanyola té un nom i el sap tothom: hipocresia.

  


Font:  http://acaps-wap.blogspot.com/2010/07/miguel-angel-moratinos-hipocresia.html

Article original publicat el 8 de juliol de 2010

Sobre l’autor

Tlaxcala és la xarxa internacional de traductors per la diversitat lingüística. Aquest article es pot reproduir lliurement a condició de respectar la seva integritat i esmentar a l’autor i la font.

URL d’aquest article en Tlaxcala:
http://www.tlaxcala.es/pp.asp?reference=10887&lg=ca

 


AL VENTRE DE LA BALENA : 09/07/2000

 
 IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA IMPRIMIR AQUESTA PÀGINA 

 ENVIAR AQUESTA PÀGINA ENVIAR AQUESTA PÀGINA

 
TORNARTORNAR 

 tlaxcala@tlaxcala.es

HORA DE PARÍS  14:14